STALLO av Stefan Spjut

Hvis du ikke tror på troll må du lese «Stallo». Etterpå tror du på troll! Helt sant! stallo
Stefan Spjut har skrevet en underlig troverdig men fantasifullt thriller om vesener og skrømt alle barn i Norge kjenner til siden barndom.
I 1979 forsvinner en gutt midt i skogen. Moren hans påstår at en kjempe har tatt han; en som hverken var menneske eller bjørn. Men ingen tror på henne, selv om det finnes store spor i område.
25 år sener forsvinner enda en 4åring. Før han forsvant har bestemora hans sett en liten kall, som strøk rundt omkring huset hennes noen ganger. Hun ringer til Susso, som i hele livet prøvde å finne ekte troll. Hun setter opp et kamera og klarer til og med å ta et bilde av kallen. Bare en meter høyt, med et eldgammel, men snill ansikt. Likevel tror ingen at han har noe med bortføringen av gutten å gjøre.
Susso vil finne ut på egenhånd hvor kallen er og hva han ville på gården. Hun legger ut på en reise sørover men ikke alle hun møter underveis vil henne vel.

For Seved er livet med stortroll, skrømt, vetter og nisser hverdagen. Han har bodd på gården med Rønna ved siden av, hvor det bor rare skikkelser som stinker forferdelig. Han vet at de er uberegnelige og farlige. Men hvorfor må de være så glad i barn?
I «Stallo» er troll virkelige. Dyr forandrer seg foran øynene dine og mus og lemener blir plutselig sinte eller tvert i mot beskytter deg.
Bli med på en realistisk og medrivende reise til trollets verden i nordiske skogen. Anbefales!

Sjekk her om biblioteket ditt har boka.

Advertisements

Om manuelalesehest
Skolebibliotekar med engasjement for formidling, informasjonskompetanse og bibliotekpolitikk. I tillegg økonerd, ishockeyspiller, WCS-danser og hobbypianist.

One Response to STALLO av Stefan Spjut

  1. vestfoldgirl says:

    Jeg er litt både/og om boka, det var et spennende og interessant tema. Men en del ting i boka irriterte meg, og det ødela litt av opplevelsen!

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: