Mørke grener av Nikolaj Frobenius

frobenius. m¯rke grener. omsl. 02Forfatteren Jo Uddermann bor i Oslo sammen med kona og en liten datter. Livet hans har noen svakpunkter men ellers lever han et helt vanlig liv.

Han har nettopp gitt ut en ny bok, som heter «Krittet». Boka er selvbiografisk og handler om hans barndomskompis Georg med kritthvitt hår. Georg var en begavet einstøing men fascinert av lidelser og skrekk, han var uberegnelig og en hard negl men samtidig ensom og på leting etter vennskap. Etter at Jo fikk vite at Georg døde i Irland bestemte han seg for skrive en bok om dette rare vennskapet.

Romanen vekker oppsikt, men etter et TV-intervju begynner det å skje skremmende ting rundt ham. Noen mystiske og noen reale.

En kvinne blir drept, kona flytter fra ham, Georg dukker opp, men ingen tror på ham og politiet er ikke til å stole på i det hele tatt, selv om kusinen hans jobber der og prøver litt å finne ut.

Mesteparten av boken handler i dag, men noen episoder blir fortalt i fortiden, da Jo og Georg var ung og venner. En tur til skogen, en jente, følelser og hormoner…

Jo sover lite og ser ting rundt seg, Georg sniker seg inni hodet hans og som leser begynner jeg å tvile på Jo`s troverdighet og en ekkel følelse griper meg.

En nifs bok! Enkelt å lese, men vanskelig å legge fra seg.  Sterk og absolutt fortjent i kampen om Ungdommens kritikerpris 2014.

Ser her om biblioteket ditt har boka.

Advertisements

Om manuelalesehest
Skolebibliotekar med engasjement for formidling, informasjonskompetanse og bibliotekpolitikk. I tillegg økonerd, ishockeyspiller, WCS-danser og hobbypianist.

One Response to Mørke grener av Nikolaj Frobenius

  1. Tilbakeping: Nikolaj Frobenius: Mørke grener | Karis bokprat

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: