Opptegnelser fra Jerusalem

delisleGuy Delisle er en canadier som jobber som animatør og tegneserietegner. I tidligere tegneseriealbum har han tegnet selvbiografisk fra bla Burma og Pyongyang – i dette siste tegner han fra Jerusalem.

Vi følger tegneren/hovedpersonen Guy, som er med sin kone Nadége. Hun jobber for Leger uten grenser. Mens hun er på jobb – ofte på reiser i Gaza, passer Guy de to barna, han følger dem til barnehage og skole og bruker tiden han har til overs til å tegne og skrive blogg (på fransk, så dessverre uleselig for meg).

Handlingen følger det ene året de bor i byen, den er hverdagslig og episodisk – løselig delt inn i måneder. Forfatteren tar i liten grad stilling til det som skjer rundt ham, men beskriver det som skjer nøkternt og litt naivt. Slik klarer han å formidle de tragiske men til tider latterlige konfliktene mellom de religiøse gruppene på en overbevisende måte.
Sterkest er det å lese om bosetterne – selv om skildringene er ganske nøytrale, og forfatteren er tydelig på at det er mye motstand mot bosettergruppene innad i Israel, er det ubehagelig å høre om hvordan de tar seg til rette, og hvordan staten Israel beskytter de ulovlige handlingene deres.

Konflikten i området er komplisert, og tegneren gjør et hederlig forsøk på å forklare noe av bakgrunnen for det som skjer – men likevel er jeg fortsatt forvirret etter å ha lest boken.  Det er ikke bokens skyld, men nok et uttrykk for hvor komplisert det hele er.

delisle2

Tegningenes enkle og litt naive stil kler den hverdagslige stemningen, dette er absolutt en tegneserie å bruke tid på!

Sjekk her om biblioteket ditt har tegneserien

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: