I en annen verden

Grace McCleen    Image

Judith er en 10-år gammel jente som har blitt oppdratt av sin dyp religiøse far i troen at de lever i de siste dagene før verdens undergang. De går ut for å forkynne i nabolaget, deler ut religiøse skrifter som advarer folk mot Harmageddon. De leser i Bibelen hver kveld og «grunner» over det de har lest.

På soverommet hennes, har Judith bygget en hel verden av rester hun har funnet i søpla, på bakken, eller hvor som helst hun finner noe som kan være nyttig. Hun kaller det for Prydelsens land, etter Esekiel: der hvor melk og honning fløter.

Når hun begynner å bli plaget av en bølle på skolen, ber hun for snø slik at hun blir nødt til å gå glipp av skolen. Hun tepper Prydelsens land med masse bomulldryss, mel, sukker, barberskum og isopur … og en diger oktober snøstorm kommer overbyen. Da hun ønsker at snøen skal  stoppe og fjerner snøen fra Prydelsens land, stopper snøen mirakuløst, og Judith begynner å tro at hun har makt til å forårsake mirakler. Samtidig begynner Guds stemme til å snakke med henne på innsiden av hodet (eller er det hennes egen fantasi?)

Uansett hva hun gjør med folk i Prydelsens landet , skjer på ordentlig i det virkelige liv … liksom en by av voodoo … men resultatene er ikke akkurat det hva Judith har håpet på. Særlig da hun prøver å ta hevn med gutten som mobber henne.

Når fabrikken der faren jobber går ut i streik og mobbing på skolen begynner til å bli enda mer farlig blir Judiths tanker mørkere. Hun vet ikke hva hun skal gjøre med alle disse tingene Gud forteller henne. Faren begynner å vise en mer og mer fundamentalistisk verdensbilde og skylder på at Troen hennes ikke er dypt nok.

Jeg hadde lyst til å klatre inn i boka og hjelpe henne med forvirringen, smerte, savn og håpløsheten.

Dette en titt på livet gjennom øynene av et barn og en trist håp av en jente som tror at hun kan fikse alt gjennom Tro.

En nydelig, nydelig bok!

Sjekk her om biblioteket ditt har boka.

Advertisements

Om manuelalesehest
Skolebibliotekar med engasjement for formidling, informasjonskompetanse og bibliotekpolitikk. I tillegg økonerd, ishockeyspiller, WCS-danser og hobbypianist.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: