Metro 2033 av Dmitry Glukhovsky

MetroVi befinner oss i året 2033 og etter 3.verdenskrigen har verdens overflate blitt til en nukleær helvete.

Resten av menneskeheten lever dyp under jorda i mørke metrotunneler og metrostasjoner ( metro er russisk ordet for T-bane). Beskyttet for stråling lever menneskene av svinekjøtt og av å dyrke sopp.

Verden i metroen er mangfoldig. Det finnes kommunister, fascister, religiøse fanatiker, kriminelle skurker. Alle har sikret seg stasjoner og kjemper mot hverandre for å overleve.

Men det finnes også andre »svarte vesener», som lever på jordens overflate. De inntrenger i Artjoms statsjon, dreper grusom og truer folk.

Artjom treffer en dag Hunter, som sier at han må hente hjelp, hvis Hunter ikke klarer til å stoppe de Svarte. Hunter kommer ikke tilbake og for Artjom begynner en helt vanvittig reise gjennom metroen og metroens mørke hemmeligheter. Han møter gale, fortvilete, vanlige, mutanter og kreaturer, som ingen annet før har truffet.

Dmitry Glukhovsky bortfører oss i en parallelverden. Små stater eksister, anarchy finnes og overalt er det redsel og dysterhet. Han gjør at vi kikker inn en mørk tunnel med Artjoms øynene og hører hver eneste lyd, føler hver blaff.

Dette er en bok for deg som elsker apokalyptiske fortellinger,en must for deg som ellers aldri leser science fiction og en åpenbaring for deg, som synes at lesing er kjedelig og aldri har lest en bok før.

Sjekk her om biblioteket ditt har boka.

Advertisements

Om manuelalesehest
Skolebibliotekar med engasjement for formidling, informasjonskompetanse og bibliotekpolitikk. I tillegg økonerd, ishockeyspiller, WCS-danser og hobbypianist.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: