Min tid kommer, av Nina Vogt-Østlie

Hans Petter er en ensom 15-åring som har blitt mobbet opp gjennom hele skoletiden. Nå går han siste året på ungdomskolen og har lært seg å være usynlig, og har slik redusert plagingen til et minimum. Men Andreas, skolens verste bølle, har begynt å plage ham igjen. Dessuten er moren blitt fraværende, faren skuffer, og læreren skaper nye problemer. Hans Petter er sikker på at alle er monstre og idioter, utenom ham.

Så blir han kontaktet på en chatteside, av en jente som påstår at hun er fra framtiden, fra år 367 etter Katastrofen. Hun advarer mot en person i Hans Petters nåtid som kommer til å utløse det forferdelige som skal skje.

MintidkommerBoken handler om mye, ungdom, ensomhet, teite voksne – men hovedtemaet er ondskap. Og diskusjonen om hva man kan gjøre med fortiden for å hindre at noe skal skje i framtiden dukker raskt opp – hva hadde skjedd om du kunne reist tilbake i tid og drept Hitler? Kanskje ens egne forsøk på å hindre at noe skal skje vil være det som får det til å skje?

Jeg likte boken godt – om jeg skulle pirket på noe måtte det være jentens beskrivelse av framtidsverdenen, som blir litt for skjematisk. Også forholdet til faren virker konstruert. Hans Petter treffer ham bare innimellom, og vi får et vagt inntrykk av ham som en uansvarlig men kul type – mens han av moren blir beskrevet som langt mer moden. Dessuten liker jeg ikke omslaget, men det er jo en helt annen sak.

Personlig fikk jeg noen tanker om 22 juli og Breivik, men om det har vært et utgangspunkt for forfatteren vet jeg ikke. Det kunne vært interessant å spørre henne.

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: