Den du ringer kan ikke nås for øyeblikket

Denne boken er ikke en novellesamling, og heller ikke en roman, men noe midt i mellom. Den er delt i femten korte historier som skjer etter hverandre i løpet av en kald vinternatt. Femten personer som i vekslende grad er knyttet til hverandre er hovedpersonene i de ulike fortellingene, som alle handler om ensomhet og kommunikasjonssvikt. Det er Unni som vil slå opp med kjæresten sin, men ikke vet hvordan hun skal gjøre det, Magnar som ikke vil dø alene, og derfor legger seg i en sovepose midt på Karl Johan, og Frode som har brukket begge armene og  ikke kan snakke med sin døve kone. Vi får ikke vite hvordan det til slutt går med personene, alle fortellingene ender åpent, på finurlig vis.

Det som gjør at jeg blir ekstra nysgjerrig på hvordan fortellingene utvikler seg, er at mobilnettet denne natten er nede på grunn av en feil. Det kompliserer situasjoner som allerede i utgangspunktet er vanskelige. Hva skjer når vi ikke kan ta kontakt akkurat når vi vil? Hvilke misforståelser oppstår – hvordan tolker vi at vi ikke får svar? Dette er noe av det forfatteren berører, og jeg synes hun gjør det på en engasjerende og velskrevet måte.

Boken er lettlest, og selv om den nok først og fremst er ment for voksne mener jeg den vil passe like godt for ungdom. Det er forfatterens debutbok.

Tittel: Den du ringer kan ikke nås for øyeblikket

Forfatter: Lena Niemi

Aschehoug 2012

189 sider

Advertisements

One Response to Den du ringer kan ikke nås for øyeblikket

  1. Erika H says:

    Her klarte du å vekke min interesse! Fint skrevet om en bok som sannsynligvis er bra og verdt å få med seg.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: